пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Мандрівка до Країни Простого Речення


Хочете отримати  візу до незнайомої країни і помандрувати нею? Хто ж відмовиться! А ще коли дізнаєтеся, що для цього не треба збирати купу різних паперів та дозволів, то від охочих відбою не буде. Тоді, відновивши свої знання із синтаксису, беріть гарний настрій – і в дорогу! Прямісінько до Созонівського НВК на показовий захід під назвою «Країна Простого Речення», який відбувся в рамках Тижня рідної мови, що проходить у закладі освіти з 17 по 21 лютого 2020 року.
Сьогодні здобувачі освіти 11 класу звітують про знання, які вони здобули, вивчаючи особливості побудови та вживання простих речень. На дошці – карта-путівник жаданої країни, але потрапити туди можна було лише тоді, як непоступливі та строгі король Синтаксис та королева Пунктуація  переконаються у міцності знань майбутніх випускників. Доводили свою  обізнаність із цією темою  дві команди: «Знавці Синтаксису» та «Підкорювачі  Пунктуації» і перемогли у низці різноманітних конкурсів. Це і кросворд «Зійди сходинками», в якому треба було пригадати всі терміни синтаксису; «Розминка», «Типи присудків»  – на визначення головних членів речення; «Ґронування», «Збери означення й додатки» – другорядних. Мовні змагання супроводжувалися піснями, класичною музикою. І треба ж було такому трапитися: після звучання твору Г. Свиридова «Метелиця» капосна головна героїня сипонула «снігом» у контрольні зошити і наробила помилок, котрі довелося шукати та виправляти учасникам команд. І з цим їм теж вдалося  впоратися! Переконавши присутніх у своїх добрих знаннях,  11-класники одержали візи-перепустки до Країни Простого Речення. 
Щасливої мандрівки по континентах мовознавчої науки! Нових досягнень на шляху опанування Мови! І достойного результату на випробуваннях ЗНО!
С.В. Щербина,
учитель української мови і літератури
Созонівського НВК

1 коментар:

  1. As reported by Stanford Medical, It is in fact the SINGLE reason women in this country live 10 years longer and weigh on average 19 KG less than us.

    (Just so you know, it is not about genetics or some hard exercise and EVERYTHING to do with "how" they eat.)

    P.S, What I said is "HOW", not "what"...

    CLICK on this link to determine if this short test can help you discover your real weight loss possibilities

    ВідповістиВидалити