вівторок, 18 лютого 2020 р.

Залюблені у рідну мову

Хочеться сказати найщиріші слова подяки школяркам, котрі виявили свої обдарування в царині рідного слова.
Наш великий титан праці Іван Франко, стверджуючи, що «найцінніше та найкраще в кожній людині – це її індивідуальність, її духовне обличчя зі всіма особливими прикметами», відзначав, що «до прикмет, що відповідають складові душі, належить і мова». 
Приємно відзначити, що здобувачки освіти 11 класу Олефіренко Владислава та Щербина Дарина виявляють саме таку духовну прикмету – любов до мови та літератури. Окрилені рідним словом, вони за два останні роки мають суттєві здобутки як члени секції «Українська мова» Кіровоградської МАНУМ (керівник: учитель української мови і літератури Щербина С.В.): уміють обрати тему науково-дослідницької роботи, визначити предмет та об’єкт дослідження, окреслити завдання, встановити висновки і, що найголовніше,  – правильно оформити роботу та літературу та захистити перед фаховим журі.
Цьогоріч дівчатка мають закономірний успіх – вони обидві посіли ІІІ місця в ІІ (обласному) конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт у своїй секції в Кіровоградській МАНУМ!
Усім залюбленим у мову хочеться побажати таке: «Хай щастить вам на шляху пізнання мовних скарбів і в нинішньому році (особливо на ЗНО!), і в усі інші роки!»
С.В. Щербина,
учитель української мови і літератури 

Немає коментарів:

Дописати коментар